Perşembe, Nisan 13, 2006


Sadece bu firma değil birçok firma bu işlemi gerçekleştiriyor.
Bizim yaşama hakkımızı dikkate almayanların firma ve firmaların ülkemizde ve dünyada barındırmamalıyız.
"Çok ünlü bir firma adını açıklayamam" diyem sayın İl Çevre ve Orman Müdürü Necati Farsak'ın yaşantımızda çok önemli olmayan "Barbi Operasyonu"nda adı açıklananlar gibi biran önce bu firma ve firmalarınadını açıklanmasını tüm yasal işlemlerin başlatmasını istiyoruz
Zehirli variller Unifar´ın mı?
Başta çevreciler olmak üzere bütün Türkiyeyi ayağa kaldıran ve günlerdir kamuoyunun gündeminden düşmeyen zehirli varillerin Gebze´ye bağlı Şekerpınar beldesinin sınırları içinde faaliyet gösteren Unifar Kimya Fabrikası´na ait olduğu iddia edildi. Tuzlanın Orhanlı beldesinde toprağa gömülü olarak bulunan varillerin içinde başta kanserojen madde olmak üzere zehirli atıkların yer aldığı kesinleşmişti. Bölgede alarma geçen yetkililer çevreyi kontrol altına alıp araştırmalara başlamıştı.
Pak Holdinge ait...!!!
Tuzla´ya bağlı Orhanlı beldesinde tehlikeli atıkların bulunmasından sonra gözler bu varillerin kimler tarafından atıldığına çevrildi. Varilleri, Şekerpınar beldesinin sınırları içinde faaliyet gösteren ve ilaç hammaddesi üreten Unifar Kimya Fabrikasının attığı iddia ediliyor. İlimizde bulunan Pakmaya Fabrikasının da sahibi olan Pak Holdinge ait Unifar Kimya Fabrikası´nın geçmişte de çevre konusunda pek çok sabıkası bulunduğu belirtiliyor.
Varillerin üzeri kazındı.
Unifar Kimya Fabrikası´nın içinde göstermelik bir arıtma tesisinin bulunduğu, ama çıkan atıkları arıtmakta yetersiz olduğu öne sürülüyor. Zehirli varillerin bulunmasından sonra Unifar´da hummalı bir çalışmanın başlatıldığı, başta fabrikanın genel müdürü Ferhat İlhan olmak üzere bütün çalışanların geçtiğimiz cumartesi günü fabrikaya gelerek depo ve mahzenlerde bulunan varillerin üzerindeki isim ve işaretleri kazıdıkları öğrenildi.

Tarih :11.04.2006


Haberimiz üzerine...
Tuzla Orhanlıda bulunan ve bir anda tüm Türkiyenin gündemine oturan zehirli varillerin sahipleri neredeyse kırmızı bültenle aranırken, gazetemizin ortaya attığı iddia gözleri Unifar Kimyaya çevirmişti. Zehirli varillerin Gebzeye bağlı Şekerpınar beldesinde faaliyet gösteren Unifar Kimyaya ait olabileceğini öne sürdüğümüz haberin ardından dün İl Çevre ve Orman Müdürü Necati Farsak ile beraberindeki ekipler, Unifar Kimyaya baskın düzenledi.
Koşturmaca başladı...!!!
İl Çevre ve Orman Müdürü Necati Farsak yanında üç kişiyle birlikte dün saat 13.30 sıralarında sivil plakalı bir araçla Unifar Kimyaya geldi. Farsakın gelişinden yarım saat sonra ise İl Çevre ve Orman Müdürlüğüne ait, içinde üç kişinin bulunduğu resmi plakalı bir araç daha geldi. İşte bu saatten sonra Unifar Kimyada çok büyük bir hareketlilik başladı. Beyaz önlüklü fabrika çalışanları bir bölümden diğerine koştururken, ellerinde dosya bulunan bayanlar da bölümler arasında gidip geldi.
Farsak´tan açıklama.
İl Çevre ve Orman Müdürü Necati Farsak ve beraberindeki heyet fabrikadan ayrılırken saatler 17.00´yi gösteriyordu. Farsak, fabrikadaki tüm ürünlerden, hammaddelerden, atıklardan örnekler aldıklarını söyledi. Numuneleri incelenmesi için TÜBİTAK´a göndereceklerini belirten Farsak, “Çevreyi kirleten kim olursa olsun gerekeni yapacağız” dedi. Konunun üzerine kararlılıkla giden ve zehirli varilleri atanlarla ilgili ağır konuşan Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe ise Adalet Bakanlığı´na suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Hiç yorum yok: