Salı, Ocak 23, 2007

Niel Armstrong AY da Ne Dedi ?
Neil Armstrong ayda yuruyen ilk insan olarak, yurumeye basladigi an, kameraya dogru gulumseyerek, "Bu benim icin kucuk ama insanlik icin buyuk bi adim" demisti malumumuz. Efsaneye gore, bi adim daha attiktan sonra, tekrar kameraya dogru donmus, yine gulumseyerek, "Gozun aydin Bay Gorsky" demis. Bu olayi canli yayinda izleyen milyonlarca insan hic bi'sey anlamamis taabi. Bazilari bunun Nasa icin verilen sifreli bi mesaj sanmis. Isin garibi Nasa yetkilileri de bu sozlerin niye soylendigini bilmiyomus. Onlar ise Armstrong'un bi Rus kozmonata gonderme yaptigini sanmislar. Ama yapilan arastirmalarda ne Rus ne de Amerikan uzay programinda bu isimde bi astronota rastlanmamis.
Astronotlar dunyaya donduklerinde hem Nasa yetkilileri hem de gazeteciler ilk is olarak "Gozun aydin Bay Gorsky"nin anlamini sormus. Armstrong yuzunde alayci bi gulumsemeyle "Birakin o da bana kalsin. Belki zamani gelince aciklarim" yanitini vermis.
Aradan yillar gecmis. Bi gun bi gazetecinin aklina gelmis bu laf. Armstrong'dan bi randevu alarak bulusmus ve o sozlerin anlamini sormus. Emekli astronot, "Bay Gorsky maalesef oldu, dolayisiyla artik aciklamamda sakinca yok" demis.
Anlattigina gore Armstrong kucukken sik sik abisiyle, evlerinin arka bahcesinde beyzbol oynarmis. Bi gun yine boyle oynarken toplari yan bahceye kacmis. Kucuk Armstrong topunu almak icin bitisikteki evde oturan Bay ve Bayan Gorski'nin bahcesine girdiginde su konusmaya sahit olmus:
Bay Gorski: "Lutfenn... Hadi bir kerecik yap Martha!"
Bayan Gorski: "Yaa... Demek sana oral seks yapmami istiyorsun ha! Tamam, peki.
Ne zamanki yan komsunun oglu ayda yurur, iste o aksam ben de sana oral seks yapicam.
Tamam mi kaz kafali!"

Hiç yorum yok: